top of page
IMG-20220508-WA0029.jpg

MARXEM!

Fa uns mesos ens va arribar la convocatòria presentar-nos com a possible colla castellera del 36è Aplec Internacional d'Adifolk. Quan va arribar la proposta, vam dir: "per què no?" Però no vam pensar més enllà, "amb la de colles castelleres que hi ha, segur que no ens triaran a nosaltres..." Doncs anavem ben errats! Unes setmanes més tard ens arribava el mail comunicant que havíem estat seleccionats i que havíem de confirmar la nostra assistència ben aviat.  Vam començar a moure fils i, després de tantejar amb la colla, ja estàvem fent formularis, missatges i trucades per enfilar-ho tot!

El nostre cap de colla, en Reke ens en parla una mica al programa de RAB Ràdio - Camí a Prešov !

ADIFOLK

L'Associació per a la Difusió del Folklore treballa pel suport i la difusió de la cultura popular a Catalunya, organitzen anualment les Jornades Internacionals Folkloròriques de Catalunya i l'Aplec Internacional. Donen suport als grups de cultura popular davant de festivals internacionals, i vetllen per un intercanvi de cultura enriquidor per tothom. Treballen tant amb entitats catalanes com amb agrupacions internacionals.

PRESOV ADIFOLK-Photoroom.png-Photoroom.png

L'APLEC

L'any 1988 es va celebrar la primera edició d'aquest aplec cultural, es va fer a la ciutat d'Amsterdam, en aquell moment era l'Aplec Internacional de la Sardana. Més endavant s'hi van anar afegint altres grups folklòrics i l'any 2012 es va acabar canviant el nom a Aplec Internacional. Aquest festival és una forma de fer conèixer la nostra cultura arreu del món, i també de mantenir aquesta cultura tradicional viva, i en moviment.

bottom of page